Gepassioneerde tandartsen die in essentie begrijpen dat het om zorg gaat

Verdoving

Een bezoek aan de tandarts hoeft niet vervelend of pijnlijk te zijn. Met plaatselijke verdoving kan een tandartsbezoek pijnloos verlopen.

Behandeling

Soms is alleen een oppervlakkige verdoving nodig. In dit geval wordt het slijmvlies verdoofd met een verdovingsvloeistof. Zo’n oppervlakte verdoving kan ook worden gebruikt om een injectie minder pijnlijk te laten zijn. Ook kan het gebruikt om de pijn bij mondzweren te verzachten.

Om tanden en kiezen tijdens een behandeling te verdoven is een injectie met verdovingsvloeistof nodig. Verdovingsvloeistof heeft een vaatvernauwende en zenuwblokkerende werking. Door de verdoving kan uw mond dik en doof aanvoelen. De verdoving werkt binnen enkele minuten in en is na één tot enkele uren uitgewerkt.

Veelgestelde vragen

Wie mag verdoving geven?

De tandarts en mondhygiënist zijn de enige die zelfstandig bevoegdheid zijn om een verdoving te geven. Deze taak kan gedelegeerd worden aan een preventie-assistent. De tandarts of mondhygiënist moet dan wel in de praktijk aanwezig zijn.

Contact en vragen

Tandartspraktijk Stadshart

0599 - 655 055

Stadshart 1
9501 SV
Stadskanaal

Heeft u na het lezen van de bovenstaande informatie nog vragen? Kijk dan onder de veelgestelde vragen. Of neem dan contact op met Tandartspraktijk Stadshart.