Gepassioneerde tandartsen die in essentie begrijpen dat het om zorg gaat

Periodieke controle

Om uw mond gezond te houden is regelmatige controle belangrijk. Bij de periodieke controle kijken we niet alleen of u gaatjes heeft, ook het tandvlees en de slijmvliezen worden goed beoordeeld. Vaak vind zo’n controle elk half jaar plaats en duurt ongeveer een half uur. Afhankelijk van uw mondhygiëne en het risico dat u heeft op het krijgen van gaatjes of parodontitis, hoeft u minder vaak of juist vaker dan elk half jaar te komen. Doel van de controles is het voorkomen van problemen op de lange termijn.

Veelgestelde vragen

Wordt een periodieke controle vergoed?

De periodieke controle bij verzekerden tot 18 jaar wordt vergoed vanuit de basiszorg. Voor mensen boven 18 jaar zit de periodieke controle niet in het basispakket. Mogelijk heeft u een aanvullende tandartsverzekering. In dat geval krijgt u een deel van de kosten van een periodieke controle vergoed. Welke behandelingen en hoeveel er vergoed wordt verschilt per verzekeraar.

Contact en vragen

Tandartspraktijk Stadshart

0599 - 655 055

Stadshart 1
9501 SV
Stadskanaal

Heeft u na het lezen van de bovenstaande informatie nog vragen? Kijk dan onder de veelgestelde vragen. Of neem dan contact op met Tandartspraktijk Stadshart.