Gepassioneerde tandartsen die in essentie begrijpen dat het om zorg gaat

Facing

Met een facing kan de vorm of kleur van een tand worden veranderd. Daardoor kunnen afgebroken hoekjes worden hersteld, kunnen verkleurde tanden weer wit worden gemaakt en de kan de vorm of stand van de tand worden verbeterd. Een facing kan worden gemaakt van een laagje composiet of van een porseleinen schildje.

Behandeling

Een facing van composiet wordt in één behandeling gemaakt. Een porseleinen facing wordt op maat gemaakt. Daar zijn minstens twee bezoeken voor nodig.
Voor een porseleinen wordt een dun laagje glazuur van de tand afgeslepen en wordt de tand afgedrukt. Aan de hand van de afdruk wordt in het tandtechnisch laboratorium een facing gemaakt. Er wordt een tweede afspraak gemaakt om de facing te plaatsen.
Composiet is wit vulmateriaal en kan ook worden gebruikt om een facing te maken. Zo nodig wordt er een laagje glazuur van de tand afgeslepen. Vervolgens wordt het composiet laagje voor laagje aangebracht en vormt zich de facing die bij de rest van uw tanden past.

Levensduur facing

Over het algemeen gaan facings vele jaren mee. Door omstandigheden kan het echter gebeuren dat een facing loslaat of breekt. Een facing kan meestal worden gerepareerd of worden teruggeplaatst.

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaat een facing mee?

Facings gaan vijf tot tien jaar of langer mee. Roken, koffie en thee kunnen een facing verkleuren. Een facing slijt sneller als u tandenknarst of nagels bijt. Een versleten of beschadigde facing kan vervangen of gerepareerd worden zonder dat de tand verder beschadigd wordt.

Contact en vragen

Tandartspraktijk Stadshart

0599 - 655 055

Stadshart 1
9501 SV
Stadskanaal

Heeft u na het lezen van de bovenstaande informatie nog vragen? Kijk dan onder de veelgestelde vragen. Of neem dan contact op met Tandartspraktijk Stadshart.