Gepassioneerde tandartsen die in essentie begrijpen dat het om zorg gaat

Bleken

Uw tanden kunnen verkleuren. Met name roken, thee en koffie kunnen aanslag op uw tanden veroorzaken. Sommige tandpasta’s kunnen helpen bij het verwijderen van aanslag, maar ze kunnen de kleur van uw tanden niet veranderen.
De kleur van uw tanden is bepaald door uw DNA. Door ouderdom worden uw tanden geler. Deze verkleuring komt van binnenuit de tand en kunt u niet met een tandpasta verwijderen.

Met een bleekgel kunnen verkleuringen van binnenuit gebleekt worden. Als de behandeling op de juiste manier wordt uitgevoerd, is bleken veilig en vrijwel pijnloos. Het is dan ook belangrijk dat u deze behandeling uitvoert onder toezicht van een deskundig mondzorgverlener. Bleken mag alleen uitgevoerd worden door een tandarts of een mondhygiënist. Koop geen universele bleekkits bij willekeurige verkooppunten of via het internet.

Behandeling

Eerst zal beoordeeld worden of uw mond en tandvlees gezond genoeg zijn om verantwoord te kunnen bleken. Daarna zal een afdruk van uw gebit gemaakt worden zodat bleeklepels op maat besteld kunnen worden. Na instructie krijgt u de gel en bleeklepels mee naar huis. De behandeling kunt u verder zelf thuis uitvoeren.
De tandarts of mondhygiënist zal aangeven hoe lang en hoe vaak u de bleeklepels moet gebruiken. De eerste 24 uur na iedere behandeling zullen uw tanden anders aan kunnen voelen.

Veelgestelde vragen

Zijn er andere bleekmethodes?

Ja, er zijn ook andere manieren om uw tanden te bleken. Op internet kunt u thuisbleek setjes bestellen. Het is echter onveilig om deze kits te gebruiken. Uw tanden en kiezen kunnen er door beschadigen. Ook is er geen controle over het gewenste kleurresultaat. Uw tanden kunnen te wit of niet wit genoeg worden. Ook met een laser kunnen uw tanden gebleekt worden. Het voordeel van de methode met de bleeklepels boven de methode met de laser is dat er met bleeklepels meer controle is over het uiteindelijk kleurresultaat.

Contact en vragen

Tandartspraktijk Stadshart

0599 - 655 055

Stadshart 1
9501 SV
Stadskanaal

Heeft u na het lezen van de bovenstaande informatie nog vragen? Kijk dan onder de veelgestelde vragen. Of neem dan contact op met Tandartspraktijk Stadshart.